© 2011 Ann

Padden – Bufonidae

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinds enige jaren zijn wij gezegend in de buurt met hordes Vroedmeesterpadden. Het geluid dat deze kleine beestjes fabriceren is niet om aan te horen, het gaat door merg en been. Maar ja, zij zijn beschermd door de Flora en Faunawet. Bij Vroege Vogels had ik mij opgegeven voor het predicaat ,,Tuin reservaat”, dat kreeg ik niet omdat het vijvertje in onze tuin geen glooiende oever had, er werd mij helaas niet gevraagd hoe ik dat probleem dan wel had opgelost, gewoon met een plank/balk zonder traptreden. De vogels maken ook gebruik van het balkje bij het drinken. Op de foto is niet goed te zien om welke pad het gaat, ik denk de gewone Bufo bufo.De reiger maakt driemaal daags zijn ronde door/over het park, hij werkt stuk voor stuk alle vijvers af door eerst de specifieke tuin te observeren om dan zijn slag te kunnen slaan.Helaas heb ik dit jaar nog geen kleine watersalamander (Lisstriton vulgaris) gezien, laat staan kikkers.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.