© 2011 Ann

Slakken – Cepaea nemoralis

 

Vorig jaar kreeg ik op mijn verzoek voor mijn verjaardag een slakkenvanger van Henk B.. Men moet gewoon wat bier in het slakkenhuis doen en dan vang je zonder problemen  slakken. (zij blijven echter niet leven)  Het druist tegen mijn principe in om slakkengif te gebruiken omdat ik cq de plantjes er last van zouden kunnen hebben, terwijl de vogels graag slakken verorberen.Toen de gever vorige week vernam dat zijn cadeau werd ingezet om slakken te verdelgen, schrok hij, dat was nooit zijn bedoeling geweest met het cadeau.De tuinslak, de grote Kartuizer, Naaktslakken en de Haarslak tieren er lustig op los en ’s avonds kraakt het buiten behoorlijk onder de schoenen, omdat ik steeds vergeet het valletje met bier te vullen.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.