© 2011 Ann

Trompetbloem -Campsis radicans

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze Campsis is ongeveer 30 jaar geleden bij een  warenhuis, als lokkertje aangeschaft, een aanbieding in zo’n lang hoog doosje.   25 jaar lang was het aanzicht treurig, de plant groeide en bloeide niet maar ging ook niet dood.  Met de kamperfoelie bij hetzelfde stukje muur hebben zij jaren samen doorgebracht.  Nu eindelijk, na vele jaren en veel geduld, groeit en bloeit de klimmer, is niet meer te stuiten en bedekt nu 50 procent van de pergola. Alle regen van de afgelopen weken doet de plant  niet goed, zo krijgen de bloemen  de kans niet. Ik heb er nooit aan gedacht om een stek te nemen terwijl ik toch elk jaar flink moet snoeien. De gesnoeide takken een winter lang inkuilen heb ik nooit geprobeerd. Er staat ook nog een gele Campsis in de tuin, tijdelijk op een verkeerde plek , omdat ik geen geschikte plek deze wilde groeier kan vinden, daarom houd ik deze dit jaar met snoeien even in bedwang, deze Campsis overwoekert alles, de bloemen zijn groter en opvallender. Een aanrader.

Meer over campsis website: http://www.tuinadvies.nl/campsis_trompetklimmer_snoeien.htm

Mijn stekken van de campsis uit 2012, wordt vervolgd.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.