© 2011 Ann

Filipendula rubra ‘Venusta’ – Moeras spirea.

De roze suikerspin, de naam die ik aan deze wilde plant. heb gegeven.

 Filipendula rubra ‘Venusta’ bloeit met prachtige lichtroze pluimen in de periode juli-augustus. De hoogte van Filipendula rubra ‘Venusta’ bedraagt onder gunstige omstandigheden circa 180 tot 220 cm. Filipendula rubra ‘Venusta’ staat graag op een zonnige plek op een iets vochthoudende grond.

De nederlandse naam is Spirea, familie van de Rosaceae.

Deze plant is zeer geschikt voor de watertuin om bijvoorbeeld de overgang van water naar land soepel te laten verlopen. Verlangt een zonnige plek, die vochthoudend tot vochtig mag zijn. Deze plant is in sommige situaties ook bruikbaar als ‘borderplant’. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woekert ongegeneerd door de tuin, makkelijk te delen. ( 2011) Jammer dat door de regen van  de afgelopen weken de pluimen daar niet tegen bestand waren, de mooie, zoete kleur roze zal niet lukken. Een plant voor een luie tuinierster.

Filipendula rubra ‘Venusta’ heeft geen bijzondere zorg nodig. Vermeerderen door scheuren.

 

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.