© 2011 Ann

Beeld – Fransman zonder kraag ( oftewel franse Guillotine)

 

 

Deze steen is waarschijnlijk een Combarbalite (speciale kleuren )  Apatiet ( calcium fosfaat ) – speksteen

Ik viel op de kleur groen bij het kopen. De hardheden van stenen worden weergegeven op de schaal van Mohs van 1 tot 10. Speksteen staat op hardheid 2 en 3, terwijl diamant op 10 staat. Deze steen kan mogelijk uit Zwitserland komen, vele kleuren groen komen hier vandaan, maar het is ook mogelijk omdat het een groen-zwarte samenstelling heeft, dat het Serpetijn uit China is, erg dom van me om bij het kopen van de steen niet op te letten wat er op de kist stond geschreven.

Het beeld was twee keer zo groot, echter één verkeerde klap met de hamer, te vergelijken met een quillotine  en weg was zijn mooie grote kraag. Ik kon er verder niets meer mee, plakken werkt niet, het was dom als ik beter had gekeken, dan had ik de breuklijn kunnen zien. Eigenlijk kun je deze stenen niet hakken, alleen voorzichtig bewerken met een puntbijltje en vijlen.

Zeepstenen werden in India gebruikt om mee te snijden, dit is een harder soort zeepsteen, echter de grote vraag wereldwijd naar zeepsteen doet de habitat van de tijgers bedreigen. Tijdens het Imperium van Hoysala werden de tempels gebouwd van zeepsteen.

http://www.geolocation.ws/v/P/6163920/keshava-tempelhoysala-architecture-ac/en

Donkergroene speksteen  18 cm hoog.-  Ik denk niet dat het een Gorra stone uit India is.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.