© 2011 Ann

Het gele roosje – Rosa Foetida

De gele roos is in ons tuintje is de roos die altijd weer gaat groeien en bloeien na de winter,  echter na een winter met zeer strenge vorst is de kans groot dat ik  deze weer moet vervangen. Rozen kwamen pas echt in opkomst na het  aanleggen van rozentuinen door Joséphine de Beauhanais. Zo ontstonden de Rosaria in de 18e en 19e eeuw, nu zijn er door veredeling zoveel soorten, dat men over hybriden spreekt.  De wilde rozen ( Rosa Gallica ) komen oorspronkelijk uit het Noordelijk halfrond. Rozen groeien het beste op goed doorlatende grond met een beetje klei, grote droogte overleven zij niet en de rozen gedijen het beste met minstens 7 uur zonlicht per dag op een beschutte plaats.

De mooiste gele roos is de twee meter hoge Rosa foetida,

In de Oosterse wereld staat de gele roos symbool voor plezier , wijsheid en kracht en  voor positief. In de westerse wereld staat de gele roos symbool voor jaloezie en liefde die vergaat, negatief.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.