© 2011 Ann

Mijn pindasaus uit de Avenue van dertig jaar geleden

Een kant en klaar potje pinda of saté saus openmaken gaat sneller dan de zelf gemaakte, bij mijn kids zeer favoriete pindasaus.

1 ui snipperen en in 100 gr. roomboter zachtjes smoren – toevoegen op laag vuur -( tempo doeloe )- 1 potje echte pindakaas met nootjes, roeren en nog eens roeren op laag vuur – 3 eetlepels tomatenpuree (of klein blikje samen met ketchup) – 3 eetlepels sojasaus –  teen knoflook –  2  theelepeltjes sambal oelek  + 3 eetlepels bloem —–alles op laag vuur en goed blijven roeren tot een egale massa.

Van een marine kok hoorde ik, dat men in het leger veel suiker erbij doet, dat doe ik tegenwoordig ook, als de suiker begint op te lossen de gehele inhoud van de koekenpan of wok overgieten in pan en geleidelijk een halve liter warme bouillon (van blokje) bijgieten, goed blijven roeren, het brandt snel aan.- toevoegen – pittige paprika poeder, peper en eventueel zout.

Daarna aanlengen met melk.

Of heeft iemand een beter recept?. Dan hoor ik dat graag.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.