© 2011 Ann

De Hop – (humulus lupulus)

De Hop is een plant uit de hennepfamilie, een stof uit de bloem van de vrouwelijke plant wordt met name gebruikt als bestanddeel van bier.
De hopbellen bevatten de etherische oliën die een bittere smaak aan bier geven en een conserverende werking hebben. De bitterstof heet lupuline. De Hop groeit 10 cm per dag en wordt in mijn tuintje niet hoger dan 3 meter. De plant kan 20 jaar oud worden.
Hop extract is rustgevend en slaapverwekkend en wordt met dit doel in thee verwerkt.

Voor mij is hop aan het begin van de bloei het mooiste groen. Daarom heb ik vaak geprobeerd de hop te drogen om er met kerst iets van te maken, maar de gedroogde bellen worden jammer genoeg bruin van kleur.

Bronnen

Wikipedia

website : www.plantaardigheden.nl/plant/beschr/gonnve/hop

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.