© 2011 Ann

De zoveelste Loosdrecht exoot – Procambarus of de Oronectus limosus

De rode Amerikaanse rivierkreeft (procambarus of de Oronectus limosus ?)) verplaatst zich ook over land, van trekgat naar poel, plassen, sloten en vice versa. Door slordigheid van restaurantkeukens en tuincentra is de kreeft in de Nederlandse wateren terecht gekomen, zij zijn gemiddeld 12 cm groot en sommige zijn drager van een schimmel en veroorzaakten zo de kreeftenpest, waardoor onze inheemse kreeften bijna zijn uitgestorven. De Amerikaanse kreeft is al een plaag aan het worden, zij woelen de bodem om, waardoor het water troebel wordt, eten waterplanten en viseieren op. Jammer dat het geen effect heeft op de Cabomba.

Was wel even schrikken als je niet bedacht bent op kreeften, terwijl je met je blote voeten op het gras loopt.

 

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.