© 2011 Ann

De Gehakkelde Aurelia

Bonus…opeens zichtbaar tussen de rozen en klimop, zo gecamoufleerd is de  gehakkelde aurellia ( polygonia c-album )   met z’n vleugeltjes omhoog. Het exemplaar op de foto moet dan wel de gekweekte zomer editie zijn. De originele aurelia schijnt donkerder te zijn.  De vlinder legt zijn eitjes ook op het blad van de Hazelaar, Ribes en Hop, terwijl het een brandnetelsoort is. Nu snoei ik dus de Hop niet meer. Ik ben erg benieuwd naar de rups, deze moet zwart zijn met oranje stekels en witte vlek. De spanwijdte van de vleugels is 42-50 mm. De vlinder voedt zich met rottend fruit, drinkt uit plassen of mest. Overwintert tussen takkenbossen of gevallen bladeren. Volgens de vlinderstichting een gewone vinder die overal voorkomt in Nederland. Helaas niet in mijn tuintje.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.