© 2011 Ann

Hibiscus Syriacus – de Oiseau Blue

Van een zaadje overgehouden, heeft wel jaren geduurd, maar nu toch een hibiscus op stam gekweekt, de Oiseau Blue, standplaats op het zuiden, zonder middagzon.De beste tijd om te snoeien is eind voorjaar. Stekken dmv. vegetatief vermeerderen. De Roselle -( Hibiscus sabdariffa ), groeit jammer genoeg niet in Nederland, is in Mexico een groente en van de bloemkelken maakt men drank. Van de gestripte bast maakt men ook hoelarokjes, door eerst de bast te laten weken in zeewater.

De hibiscus sabdariffa werkt ook bloeddrukverlagend dmv. thee zetten door  eerst kokend water over de bloemkelken te gieten. Recepten met wild hibiscus in siroop zijn  te vinden door even te googelen.

bv. op website: www.wildhibiscus.nl

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.