© 2011 Ann

Druif – Vitis vinifera


Jammer, dat nu nog steeds 80% van alle druiven die te koop zijn, die 80% nog steeds bespoten zijn met gemiddeld 3,5 soorten gif, het gif is er niet af te wassen, het gif trekt erin.  Terwijl blauwe druivensap wel Proanthocyanidine bevat, een donkerblauwe kleurstof uit de schil en pit, deze stof heeft het vermogen om  door de bloed-hersenbarrière heen te gaan. Het werkt gunstig in op de bloedvaten en onderdrukt de aanmaak van eiwitten die de bloedvaten vernauwen. Proanthocyanide werkt anti-oxydant, is 20 x sterker dan vit.C en 50 x sterker dan vit.E.

Het biologisch kweken van druiven zonder gif kun je in eerste instantie beter zelf proberen zoals men het vroeger ook deed.

Hoe dikker de stam van de druif, hoe beter hij beschermt is tegen de vorst, gele vlekken en bobbels op het blad?, waarschijnlijk de druivenbladgalmijt – leg de bast van de stam in de winter gedeeltelijk open zodat de mijt blootstaat aan water en vorst.

Houdt zeven bladeren per tros druiven aan en natuurlijk ,,krenten” voor een gelijkmatige rijping van de druiven.. Er zijn nu ook betere rassen te koop dan -Boskoop of -van de Laan.

Meer informatie website: www.tuin-wiki.nl/main/Druif

Website: www.neerlandstuin.nl/v_a/druif

Bron Wilipedia

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.