© 2011 Ann

De tien jaar oude vijgenboom – Ficus carica

In de afgelopen tien jaar heeft deze vijgenboom slechts één keer lekkere vruchten gedragen, de reden was mede dat ik niet wist wanneer je de vijgen mocht plukken. Die ene keer, dat de vijgen lekker waren, was dat ik ze plukte en gelijk consumeerde,  kwam het door een zonnige zomer of was ik  simpelweg op tijd ? Geen van beide. Het antwoord is simpel, je kunt vijgen niet bewaren. Het is plukken en eten. De vijgenboom zat in september nog vol met vijgen, echter de vijgen waren niet te pruimen, waarschijnlijk omdat het in juli tot en met  eind augustus aan een stuk door regende.

Het stekken van vijgenbomen….in het afgelopen najaar gesnoeide uiteinden van de vijgenboom opgebonden en voor 30% ingegraven. Het verbaasde mij, dat de takken nu in maart nog stevig waren en niet waren weggerot. De uiteinde van de takken heb ik voorzien van een punt, zoals ik dat ook  altijd bij de buxus deed en per bosje van 4 op verschillende plaatsen in de tuin zo diep mogelijk in de aarde gestoken.  De toppen afknippen tot drie à vier ogen boven de grond. En nu maar afwachten hoeveel er aan zullen slaan en ik in het najaar vrienden kan verblijden met een vijgenboom .

Een leuke site met veel ideetjes over vijgen : www.vijg.nl

of

Website :Okke Amerongen

 

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.