© 2011 Ann

De Acacia of Robinia

Een mooie boom die veel ruimte nodig heeft,  maar helaas deze Acacia is 25 jaar geleden op de verkeerde plek gepoot, in een voortuin van ongeveer 10  bij 6 meter,  nooit gesnoeid of onderhouden, bij elke storm kreunde de boom. Buren vroegen vaak aan de vorige bewoners of deze boom gesnoeid mocht worden, maar het antwoord was altijd negatief. De nieuwe eigenaar van de boom was de lekkages aan dakgoten, door bladval, goed zat. Het fabeltje gaat, dat bomen het loodje zullen leggen door roestige spijkers in de boom te slaan. Echter deze boomstronk zit zo vol met spijkers dat daardoor twee zaagkettingen  het loodje legden. Het lijkt er meer op dat de spijkers de groei stimuleerde. De boom was niet ziek, elke tak was gezond, geen dood hout, hij was in 25 jaar gewoon een meter per jaar gegroeid, …… op de verkeerde plek.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.