© 2012 Ann

Geen vogeltje waargenomen binnen de twee uur durende telling.

Wat jammer dat het zo vreselijk stormde in het weekend van de tuinvogel-telling dagen. De wind stond precies op onze tuin.

Geen vogel waagde zich in onze tuin. Misschien heb ik in die twee dagen wel vijf vogeltjes gezien, de twee merels tegen  17.00 uur en een glimp van de boomklever, zondag heel even het roodborstje en  het winterkoninkje. Mussen laten zich hier nooit zien, dus hoe het mogelijk is dat de mus het meest voorkomende tuinvogeltje is, snap ik niet. Vandaag schijnt de zon en de tuin wordt druk bezocht door verschillende soorten  staart en  pimpelmeesjes, volgens mij is één weekend vogels tellen niet honderd procent betrouwbaar, men zou  toch ook een kant-tekening kunnen maken over de weersomstandigheden tijdens de telling.

Meer over tuinvogeltjes website: www.vogelbescherming.nl

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.