© 2012 Ann

Het oranje-rode vlekje in de winter

Het roodborstje – (enithacus rubecula ) . Zo moeilijk was het vandaag niet om vogeltjes te fotograferen,  comfortabel binnen zittend en door de ruit. Het meest bekende vogeltje bij een ieder is wel het roodborstje.  Het roodborstje dat zichtbaar is in onze tuin tijdens de winter komt waarschijnlijk uit Scandinavië. Zijn territorium bedraagt tussen de 6000 m² tot 8000 m². Dus  het volksverhaal dat elke tuin zijn eigen roodborstje zou hebben gaat volgens mij niet op. Het roodborstje zingt zowel zomers als ’s winters en  het vrouwtje zingt net zo hard als het mannetje mee. De Roodborstjes stammen uit de familie Muscicapidae (vliegenvangers). Het voedsel bestaat uit insecten, bessen, zaden en wormen. Het vrouwtje bouwt zelf het nest en maakt er een kommetje van tussen de boomstronken, in ieder geval dicht bij de grond. De broedtijd is van  april tot juni. Zij legt 5 tot 7  witte eieren met roestbruine vlekken. Na 14 dagen intensief broeden van het vrouwtje komen  de eieren uit.

Meer informatie over vogels, website: www.vogelbescherming.nl

www.vogelvisie.nl

Het roodborstje staat symbool voor  hoop.website: www.tomwesteneng.nl

 

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.