© 2012 Ann

Tweede ijsdag……water voor vogeltjes

Arme vogeltjes, er ligt geen sneeuw en toch hebben de vogeltjes water nodig. Ik heb geen idee hoe je met vorst op klomphoogte vogeltjes water kunt geven. Een bakje water neer zetten is geen punt, maar het risico is groot dat ze zich daarin gaan badderen en dan heeft bijvoeren geen nut meer. Vandaag maar  even de schuur ingaan opzoek naar een stukje fijn gaas wat ik over een bakje water kan vouwen, de vraag blijft of het nut heeft bij temperaturen overdag bij min zeven.. Zelfs het vijvertje bevriest op een dag regelmatig weer  dicht. De houtduif redt zich nog met drinken door zich voorover te buigen. Deze duiven zijn best wel mooi gekleurd en ook wel erg groot,  jammer alleen dat duivenpoep  zo onder aan je schoenzolen blijft plakken en het terras met grote gekleurde vlekken er na een week erg onappetijtelijk  bij ligt. Door de grote hoeveelheid spiermassa’s van de houtduif is hij in staat om erg goed en snel te kunnen vliegen, dit feit werkt jammer genoeg  voor de duif ook in zijn nadeel, hij schijnt daardoor ook erg smakelijk te zijn, niet alleen voor de mens maar ook voor roofvogels.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.