© 2012 Ann

Strijd om territorium

Sinds een paar dagen is de strijd losgebarsten, mijnheer merel  of Blackbird duldt niemand in onze tuin. Het gaat er best heftig aan toe, de concurrent ligt vaak hulpeloos met wijd uitgeslagen vleugels onder dit baasje, zelfs het kleine vinkje wordt weggepikt. Dat is de natuur, hoor je dan…(waarom heb ik mijn kids dan geleerd om sociaal en tolerant te zijn? ) Er blijven toch regelmatig mannetjes langskomen , maar niemand wordt maar één seconde getolereerd, het is een volledige dagtaak.  Waarschijnlijk is diegene, die met z’n vleugels het meest breeduit zit  de winnaar of  is de winnaar degene met de grootste oranje rode snavel? In ieder geval staan alle veren wel breeduit ….door de kou?. Vandaag las ik dat de zang van de  merel – (Turdus merula ) nummer één staat wat betreft prettigst natuurgeluid top 40.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.