© 2012 Ann

Een veel gestelde vraag…over beeldhouwen

De vraag waar ik mijn stenen en materiaal vandaan haal krijg ik vaak te horen. Er zijn een paar adressen waar ik meestal wel slaag, het is vaak geen kwestie van kopen maar wel gegrepen worden door een steen, de vorm, de kleur.  De laatste tijd kom ik niet meer zo vaak in Soest bij De hazelaar, er liggen nog steeds drie grote stenen te wachten op bewerking en deze geven mij geen inspiratie, verkeerde koop. Het is niet zo dat ik van een vierkant een balletje maak, meestal vertelt de steen mij de vorm, die ik eruit haal. Af en toe als ik toch in Scheveningen ben, ga ik ook even langs bij De Beeldhouwwinkel. Mijn schilders attributen ga ik meestal halen bij Peter van Ginkel in Utrecht. Op dit moment verzamel ik meer leuke en interessante wetenswaardigheden over de stenen die ik bewerkt heb, meer hierover onder – categorie Beelden.

www.petervanginkel.nl

www.hazelaar.nl

De Beeldhouw winkel

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.