© 2012 Ann

De ergenis over knoflook

Het komt regelmatig voor dat ik soms een heel bolletje knoflook ( Allium sativum ) kan weggooien. Deze winter maar een streng met knoflookbollen aangeschaft en dat werkt beter. Je leest dat de knoflook, die te koop is uit  China komt en soms al drie jaar oud is, mede door het bewaren in koelcellen. Er schijnen vier soorten Hollandse knoflooksoorten voor het poten in de moestuin in omloop te zijn. De Flavor, Messidor, Garpek en Therador. Meer informatie over verse knoflookbollen op : www.knoflooksite.nl

Er zijn een paar manieren om knoflook te bewerken – gerookte knoflook – zwarte knoflook.

Of de knoflookbol geheel in de olijfolie wentelen, inpakken in aluminiumfolie en drie kwartier op 180 gr. in de oven.

Recept Quacamole.  ( meer voor mijzelf, omdat ik de ingrediënten maar niet onthoud)

2  Avocados

1 limoen of halve uitgeknepen citroen

1 Vleestomaat (kleine blokjes)

1 Spaanse peper ( klein gesneden )

1 potje sour cream

5 Teentjes knoflook.

Eventueel korianderblad, ui, bosui. Alles mengen en  fijnmaken.

Bericht uit Vrouw  d.d. 2012-02-01:

Men heeft het over Supervoedsel: knoflook

Knoflookplant is  vorstbestendig, teelt in Holland is dus mogelijk, oorspronkelijk komt  de knoglookplant uit Azië, de gebieden rond de Middellandse Zee en Afrika. Valt onder één van de belangrijkste kruiden door de eeuwen heen: zowel als voedsel, smaakmaker en als natuurlijk geneesmiddel.

Knoflook bevat de stof allicine. Deze stof is weerstandsverhogend en werkt infecties en schimmels tegen. Ook heeft het een bloeddruk- en cholesterolverlagend effect. In knoflook zijn zwavelverbindingen aanwezig die ervoor zorgen dat de kans op kankercellen afneemt. Ook verlicht knoflook allergieën. Genoeg redenen dus om af en toe een teentje knoflook door je eten te verwerken!

Knoflook is een kruid met een zeer doordringende smaak en geur. Maar hoe pel je nou makkelijk een teentje knoflook? En hoe zorg je ervoor dat je kunt genieten van de voordelen, zonder last te hebben van de geur? Hieronder volgen een paar tips:

  • Om het velletje makkelijk van de knoflook af te pellen, druk je even met een mes op het teentje.
  • Als je de nare lucht van knoflook wil vermijden, snij dan de kern uit de knoflook,
  • Ben je vergeten om de kern uit de knoflook weg te snijden, drink dan een glaasje rode wijn bij het eten en je hebt geen last van een knoflookadem.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.