© 2012 Ann

De bos Tulpen van Meriam – (Tulipa)

Van Meriam een prachtig boeket tulpen ontvangen. De kleuren zijn fantastisch.

Stel, dat een Weense ambassadeur in Turkije geen tulpbollenzaad  in 1551 naar Wenen had opgestuurd enl dat ongeveer tien jaar later geen vracht tulpenbollen in Antwerpen was binnen gekomen, dan was waarschijnlijk de Europese tulpenteelt nooit ontstaan en was er in 1593 geen bollenteelt geweest in Nederland. In Nederland komt de wilde bostulp ( tulipa sylvestris ) voor en is sinds 1900 ingeburgerd.  De tulp verdraagt geen warmte en komt alleen in bloei na koude nachten en winter. De Ottomaanse sultans droegen als symbool een tulp op hun tulband -(tulipan ).

De houdbaarheid van tulpen in een vaas kan verlengd worden door de stelen schuin af te snijden, elke dag het water te verversen, vaas om te spoelen met warm water en gaatjes te prikken in de steel. Meer hierover  op : www.tulpinfo.nl/verzorging

Bron Wikipedia.

Op www.leerwiki over de symbolische betekenis van de tulp kwam ik onderstaand verhaaltje tegen

Er is een Turkse legende over de tulp. De Turkse prins Farhad was verliefd op een beeldschoon meisje, Shirin. Op een slechte dag hoort de arme prins dat Shirin is vermoord. Farhad is ontroostbaar en hij stort zich met zijn paard van een rots af. Op de plek waar zijn bloed de aarde raakte begon een bloem te groeien, een prachtige rode tulp. Deze rode tulp werd het symbool voor de perfecte liefde.

Over de kleuren en hun betekenis:

De rode tulp is het symbool voor de perfecte liefde.

De paarse tulp staat voor ‘koninklijk’,

De gele voor vrolijkheid

De witte voor vergeving.

Een bos tulpen in  verschillende kleuren staat voor elegantie.

De tulp hoort bij het vieren van een 11jarig huwelijk. Geef dan vooral rode tulpen, wanneer je in een rode (kleur van de liefde) tulp kijkt zie je het zwarte hart. Dit zwarte hart is verbrand door het vuur van de passie.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.