© 2012 Ann

Eindelijk een natuurlijke vijand voor de Amerikaanse vogelkers -prunus serotina

Vandaag een artikel gelezen over een natuurlijke vijand voor de Amerikaanse exoot  vogelkers. Jarenlang last ondervonden van deze boom. De  vorige buren lieten hun tuin verwilderen met als resultaat een Amerikaanse vogelkers ( boom) op de erfafscheiding pal bij onze voordeur met uitlopers naar het  fundament van het huis. Jarenlang bezig geweest met het verwijderen van de uitlopers op ons pad.

Elk voorjaar kon men een paar weken lang niet onder de boom doorlopen door nesten van de spinselmot, die met lange draden omlaag kwamen. Niemand heeft mijn vraag toentertijd kunnen beantwoorden of deze beestjes, die met honderden uit de boom kwamen, schadelijk waren voor gezondheid of ons textiel omdat wij de rupsen in ons huis tegenkwamen.

Na jaren geduldig vragen aan de toenmalige buren of deze boom verwijderd mocht worden, kregen wij groen licht. Maar met de uitlopers bleef ik nog wel een tijdje zoet met pogingen om het te verwijderen, Round Up bleek tenslotte de enige oplossing.

Vandaag een bericht uit Vroege vogels:

Appelspintkever verorbert Amerikaanse vogelkers. In een bos van Nationaal Park de Maasduinen waren op de stammen van bomen duidelijk broedbeelden en uitwaaiende larven gangen te zien. De vogelkers had jarenlang geen natuurlijke vijand, omdat blad en bast een hoge concentraties bevatten van het giftige cyanide. Europeese insecten zijn  niet aangepast aan dit gif.

Lees meer op natuurbericht.nl

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.