© 2012 Ann

Kattepis?-Ribes sanquineum

Al jaren staat dit struikje -ook wel de Siertrosbes – genoemd in een hoekje achter in de tuin en elk jaar komt het bloeiend weer in het zicht.  De kleur rood is framboosachtig. De kattenpislucht heb ik zelf eigenlijk nooit waargenomen. Ondanks al het snoeien in de zomer en najaar, omdat het struikje eigenlijk in de weg staat, bloeit het toch elk voorjaar, op tweejarig hout op afhangende takken.  Na de bloei verschijnen zwart, blauw berijpte bessen.

Vermeerderen door afleggen takken, snoeien na de bloei en waarom niet stevige takken inkuilen en het jaar daarop de stekken op goede afstand ogen afknippen en in de grond stoppen?

Volgens mij zijn de bessen niet giftig, maar daar is gauw genoeg achter te komen.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.