© 2012 Ann

Magnolia (Buergeria) Stellata

Een mooi helder wit, ruikend bloempje vroeg in het voorjaar – April. De struiken en boompjes van de Magnoliaceae soorten worden ook vaak beverbomen genoemd. Er bestaan wel 80 soorten magnolia’s. De stermagnolia stamt af van een heel oud Aziatische soort uit Japan en die minder gevoelig is voor nachtvorst. De bestuiving geschiedt door kevers, kevers waren er eerder dan bijen. De twijgen geven bij kneuzing een anijsachtig aromathische geur. Een extract van de schors van de magnolia (officinalis ) levert een sterk stimulerend middel.

Snoeien na de bloei, beter van niet, alleen als het niet anders kan. Geen gespit en geschoffel, de wortels liggen oppervlakkig en verpoten is uit den boze, vermeerderen door afleggen.

 Vraagt beschutting tegen oostenwind en houdt toch ook wel van een zonnig plekje.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.