© 2012 Ann

Pieris Japonica – rotsheide

Ook wel Rotsheide genoemd, meer dan 7 soorten. De pieris is winterhard en bestand tegen vorst, een voorjaarsbloeier. Nu dacht ik toch echt dat ik het struikje kort moest snoeien,   het zag er niet uit na de vorst, gelukkig niet gedaan en wat een pracht van een struikje is het nu. De Pieris staat op een beschutte plek in de tuin en houdt van zure grond, na de bloei bekijk ik of er nog dood hout verwijderd moet worden.  De bevruchting van de Pieris gebeurd door Aardhommels, de aardhommel is door zijn beharing al vroeg in het voorjaar bezig. Volgens mij is de struik goed te stekken.

De Pieris is een waardplant voor larven en meerdere soorten vlinders.

Giftig:

Net zoals de Rhododendron De bladeren bevatten de gifstof andromedotoxine. Gevolgen: verlamming van de spieren, braken, koliek, speekselen, trillen. De dood treedt uiteindelijk in door ademstilstand.
Pieris japonica De veelvoorkomende Pieris Japonica met zijn altijd groene bladeren is ook berucht vanwege de gifstof andromedotoxine. Consumptie kan leiden tot  braakneigingen, speekselen, darmkrampen, blauwe slijmvliezen, blauwe tong en verlamming.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.