© 2012 Ann

Zuilprunus serrulata Amanogawa

De zuilprunus is ongeveer dertig jaar oud, geen omkijken naar, bloeit elk jaar weer trouw ondanks dat hij op het noorden staat. De Serrulata komt oorspronkelijk uit West China, Korea en Japan. Er bestaan wel 400 soorten en behoren tot de rozenfamilie ( Rosaceae). Kersengeslacht maar vormt zelden vruchten.

Er is op internet weinig te vinden over Prunes.

De meeste prunus soorten hebben geen snoei nodig. Het is toegestaan om af en toe een tak te verwijderen als deze de vorm verstoort. Prunus bomen gaan bij sterke snoei gommen. Vergelijkbaar met bloeden, maar de gom is stroperige. De boom kan hierdoor gomziekte oplopen, waaraan ze kan doodgaan.

Voor de bladhoudende heesters geldt dat we ze in geval van nood tot vlak boven de grond kunnen afknippen in mei. Snoeien gebeurt  in september en bij  voorkeur met een snoeischaar om doorgeknipt blad met bruine randen te voorkomen.

 

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.