© 2012 Ann

Een Fothergilla gardenii?. Nee, een Salix Arbuscula.

Het geënte treurboompje staat al jaren in de tuin, ik heb dus ook geen idee hoe het heet. De takken lijken op wilg,  alleen het blad niet.Verder kom ik bij Fothergilla uit, daar is het blad  generfd, het zou kunnen, op de foto is het blad nog erg pril. De bloemen lijken op katjes maar ook weer niet.

Ik hoop op een reactie……….wie kan mij vertellen welk heestertje dit is.

Dank je Chris, toch een wilg, Salix dus, zoekt makkelijker.

Een Salix Arbuscula – dwergwilg -Synoniem Salix Formosa – Engelse naam “Mountain Willow”

Advies van de kweker Jacobs:

Vroege voorjaarsbloeiende heester

Deze heesters bloeien vroeg in het voorjaar tot mei op het hout dat het vorige jaar is gegroeid. Snoeien is niet noodzakelijk. Als u de plant jong en fris wilt houden dan is snoeien wel nodig. Dit noemen we verjongingssnoei. Eerst snoeit u alle dode en zieke takken terug tot op het gezonde hout. Hetzelfde doet u bij alle gebroken en schurende takken. Als u dit niet doet dan is er een kans dat door een schurende tak er een wond ontstaat waardoor er meer kans is op ziektes. De gezonde takken snoeien we tot op 1 derde terug. Zorg wel dat u boven een knop snoeit want hier komt de nieuwe scheut uit. Hoe dan ook: probeer zoveel mogelijk de vorm van de plant te behouden. We snoeien deze struiken het liefst zo snel mogelijk na de bloei terug. Let op! Deze planten moeten voor de langste dag (21 juni) gesnoeid worden. Anders heeft de plant te weinig tijd om nieuwe knoppen te maken op het jonge hout. Na de snoei krijgt de plant nieuwe scheuten die het volgende jaar weer zullen bloeien.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.