© 2012 Ann

Beeld – Gesetteld mannetje van 60 – 2001

Beeld gemaakt voor de 60e verjaardag van Herman d.N. Waarschijnlijk is het Chinees lichtgroen speksteen omdat het niet gelaagd was of Braziliaans speksteen. Er zaten tenslotte ook geen kristallen in, wat het bewerken bemoeilijkt. De steen was ook helder en transparant en dan kom je weer bij Chinees speksteen en toch bevat Braziliaans speksteen weer minder Talc en veel meer andere zachte mineralen, hierdoor is de steen toch zeer zacht maar wel erg compact of homogeen. Door al deze fijne eigenschappen van de steen had ik door dag en nacht eraan door te werken het beeld binnen een week af. Op tijd om het als verjaardagscadeau te kunnen weggeven.Helaas heb ik maar een foto van het beeld, mijn fotorolletje was leeg toen het beeld af was.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.