© 2012 Ann

De Malus “Liset”.

Het malus boompje staat er ongeveer vanaf 1980, bloeit in  April/mei met lilarode bloemen in flinke trossen. Waarschijnlijk is het een “Liset”,  van Nederlandse oorsprong. Herkomst: S.G.A.Doorenbos, Den Haag 1952. Hoogte 5 tot 7 m. Het blad is purperkleurig en behoudt deze kleur.

In de herfst verschijnen vrij, kleine appeltjes. Niet noemenswaardig, het worden er elk jaar minder, lijkt wel. De “Liset” is vatbaar voor schurft , jonge scheuten kunnen aangetast worden door meeldauw. De boom krijgt in de winter groeischeuren op stam.

Tien jaar geleden zat er opeens een groot gat in de stam, deze heb ik behandeld en het gat dichtgemaakt met bruine kit  Daarna de boom flink gesnoeid,( wat overal afgeraden wordt) omdat ik bang was, dat hij zou knakken bij rukwinden en geparkeerde auto’s zou beschadigen.Wonder boven wonder heeft  de Malus zich prima hersteld.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.