© 2012 Ann

Beeld -Le Roi et La Reine

Chinees Speksteen – hoogte 45 /30 cm.

Een vrij platte steen met twee gezichten.

Een moeilijk gelaagde steen, Chinees speksteen is een steen die zich vanwege haar natuurlijke eigenschap heel makkelijk laat raspen en snijden. Hakken is af te raden bij veel Chinees speksteen, de steen is over het algemeen niet hard en compact genoeg om de klappen van de beitel op te vangen.

Er zijn ongeveer vier soorten speksteen van zacht naar hard, hoe donkerder de kleur, des te harder de steen. Het woord “talk” ( zachte steen ) is afgeleid van het Perzische en Arabische woord “talc”- speksteen genoemd. Speksteen valt onder de kleimineralen. Een andere naam is “zeepsteen”, omdat het zo glad is. Steatiet is in Nederland een veel gebruikte naam voor de soort steen.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.