© 2012 Ann

Gered van natte voeten – Rhododendron

Jarenlang in te natte grond gestaan in Loosdrecht, weinig groei, te kleine blaadjes enz. op een gegeven moment heb ik het zielige 30 jaar oude Rhododendrontje meegenomen naar huis, nu bloeit hij elk jaar als eerste van alle rhododendrons. Ik vermoed dat de leeftijd aardig tegen de vijftig jaar aan loopt, het soort wit /soort kan ik helaas niet achterhalen, er zijn wel 50 soorten witte rhododendrons

Mooi wit en gewoon van genieten.

Verzorging:

Vooral niet schoffelen, uitgebloeide bloemen met de hand verwijderen om zaadvorming te voorkomen. Snoeien na de bloei.

 Penseren : het verwijderen van de middelste groeiknop, zorgt er voor dat de plant zich beter vertakt en dichter wordt.

Als snoeien onvermijdelijk is, verwijder dan een hele tak of snoei altijd boven een laatste blad. Om de struik compacter te maken kan je de toppen snoeien. Altijd snoeien boven een krans van bladeren, waardoor de tak zich gaat opsplitsen. Snoeien boven een slapend waardoor de tak opnieuw uitloopt. In noodgevallen afzagen tot op 0,5/1m boven de grond. Bij droge zomers af en toe toch water geven.

Ziekten:

Schildluis -spinmijt -luis – en cikaden.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.