© 2012 Ann

De sering – (Syringa vulgaris)

Het werd nu toch eens tijd om na te gaan “hoe een sering te snoeien”. De witte sering bloeit nauwelijks, maar dient als afscheiding en tegen inkijk,  de paars kleurige sering heeft dit jaar maar weinig bloemen, de boom is ook te hoog en vorig jaar heb ik deze misschien wel te rigoureus gesnoeid.Een sering kan in een keer worden verjongd door alle stengels op zo’n dertig centimeter boven de grond af te knippen, het duurt dan ten minste drie jaar, voordat er weer bloemen verschijnen. (dat is dus de oorzaak!)

Een sering kan het beste elk jaar worden gesnoeid; een sering bloeit op tweejarig hout. De onderstam van een sering kan uitlopen. Opslag moet altijd worden weggescheurd. Uitgebloeide bloemtrossen worden na de bloei weggeknipt. Wees voorzichtig, knip alleen de stengel, waarop de tros zit weg.

De Sering behoort tot de familie van de olijfachtigen ( Oleaceae). Onze gewone sering komt uit Zuid -Europa.

Op de juiste wijze gesnoeid, boven een oog en twee nieuwe uitlopers voor volgend jaar.

 

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.