© 2012 Ann

Japanse azalea

Het is mij in al die jaren nog nooit gelukt om een japanse azalea in leven te houden.Ik heb slechts een keer een echt mooie azalea gezien, waarschijnlijk was deze struik al meer dan 50 jaar oud, was zijn standplaats gunstig en niemand stoorde zich aan de struik in de zomer en winter. De kleur had ik nooit eerder gezien en nog steeds niet, helaas is de struik gesneuveld bij de nieuwe eigenaren van de tuin, de kleur was oranje/geel en de hoogte was wel twee meter.

De Azalea is onder gebracht bij de Rhododendrons. De naam Azalea is blijven bestaan. Er zijn twee ondergeslachten waarvan de planten met de naam azalea worden betiteld: Tsutsusi, de zgn. Japanse azalea’s of groenblijvende azalea’s, en Pentanthera, de zgn. bladverliezende azalea’s.

Vele van de kleinbloemige soorten komen voort uit de in het wild voortkomende soorten. Japanse azalea’s behoren tot de dwergen onder de rhododendrons. Zelden zijn deze hoger dan 1 meter. Door hun kleine bladeren en bloemen  laten deze nog iets zien van hun wilde karakter. Op grond waar eerder rhododendrons hebben gestaan doen de planten het nog beter. Daarin bevindt zich nml. een bodemschimmel, die de wortels van de planten helpt bij het opnemen van vocht en voedsel.

_website met veel informatie over stekken : http://www.rhodoland.nl/home

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.