© 2012 Ann

Het Ranonkeltje – Kerria japonica

De ranonkelstruik  – (Kerria japonica), op z’n Hollands ook wel  Kerriestruik genoemd. Ik heb nooit hoogte kunnen krijgen van deze struik, het ene jaar  bloeide de struik wel en het andere jaar kon ik de struik niet ontdekken tussen de andere struiken. Ik heb het maar opgegeven. Voor effect zijn er gewoon meerdere struiken nodig.

De soort behoort tot de Rozenfamilie (Rosaceae).

De eetbare vruchten lijken veel op frambozen, maar die heb ik nog nooit gezien.

De Ranonkelstruik vormt worteluitlopers. Met een spade kan overtollige opslag worden verwijderd. De afgestoken stengels met wortels kunnen worden uitgeplant. Er vormt zich dan een nieuwe struik. Ook vermeerderen door afleggen.

 

 

 

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.