© 2012 Ann

Beeld – Blauwe rog

 Albast is een steensoort die zeer fijn van structuur, fraai gevlekt of geaderd en vaak enigszins doorschijnend is. Albast is zacht en goed te bewerken en leverbaar als knollen, schijven en stukken op soort en op kleur.

De soorten op kleur zijn: blauwe albast, albast champagne tot diep bruin, zwarte albast (niet transparant), wit gewolkt, wit transparant en albast nostalgico (niet transparant). De kleur van albast wordt bepaald door de vindplaats. De aarde en de daarin aanwezige oxiden geven de steen zijn specifieke kleur. Aan de buitenkant vertonen de albastknollen vaak onregelmatigheden. Kleiresten en delen aarde bevinden zich hier voor een deel in de steen. Deze verontreiniging is karakteristiek voor albast en verleent de steen mede hierdoor zijn charme. Door zijn samenstelling is albast niet weerbestendig. Weersinvloeden veranderen een glanzend gepolijst oppervlak in een doffe en ruwe structuur. Het beeld heeft buiten in de regen gelegen en dat is bij Albast not done..nu weer opnieuw polijsten, het was de bedoeling dat de staart van metaal  wordt gemaakt, nu zoek ik een smid die tijd heeft.

 

 

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.