© 2012 Ann

Rhododendron – Goldflimmer

Deze Rhododendron staat er ongeveer al dertig jaar, de naam gok ik maar, het is een snelle groeier, die ik regelmatig snoei. Bloeit half mei.  De rododendron is ingedeeld in een aantal groepen: tuinhybriden, grootbloemige hybriden, repens hybriden, Williamsianum hybriden, dwerghybriden, overige hybriden en dan volgt er nog een hele verzameling Azalea’s. De meeste rododendronsoorten komen uit Azië en een klein deel uit Noord-Amerika. Daardoor zijn er grote verschillen in winterhardheid te bespeuren. Als een rododendron het goed naar de zin heeft, ziet het blad er het hele jaar mooi groen uit.  Bedekking van de bodem tegen uitdrogen is zoals gezegd belangrijk en om de luchtvochtigheid rondom de struik te bevorderen levert beplanting met andere laagblijvende planten daar een goede bijdrage aan. Varensoorten, lelies en Dovenetel zijn bijvoorbeeld planten die goed in combinatie met rododendron kunnen groeien.

Verjongen van de struik, eens in de vier tot vijf jaar kan geen kwaad. In dat geval worden direct na de bloei de scheuten zo laag mogelijk tot boven een blad of bladpaar teruggeknipt.

 

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.