© 2012 Ann

Beeld – Louise

Beeld – Opaal –  Louise – 1990 –  hoogte 45 – breed 25 cm.

 Mineraal Opaal is een amorfe variëteit van kwarts. De steen van Louise valt onder mineraal kwarts en variëteiten en is waarschijnlijk Roze Andes opaal. Of het is een Angel skin opaal , dat is een misleidende benaming voor de opaalachtige  palygorskiet, een ondoorzichtige witachtige tot rozekleurig silicaat mineraal. Opaal is een van de mineralen, die de eigenschap  heeft om fossielen te vormen of te vervangen. Opaal is afgeleid van het Oudindische woord “‘upala” dat edelsteen betekent. Opaal is bros en reageert gevoelig op grote temperatuurschommelingen. Opaal is de officiële edelsteen van Zuid- Australië, de grootste vindplaats is in Coober Pedy.

 

website: www.opalcapitalofteheworld.com.au/

 

Dure steen, moet voorzichtig behandeld worden – Hoogte 45 cm – breed 25 cm..

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.