© 2012 Ann

Beeld – Meloen

graniet – hoogte 25 cm -breed 20 cm -1990

Graniet .

Een steen waar ik mij mooi op verkeek, keihard,  het is haast niet te polijsten met schuurpapier, maar het proberen waard, echter niet aan te raden voor een beginner.

Graniet is het meest voorkomende stollingsgesteente, het is opgebouwd uit de drie mineralen kwarts, veldspaat en plagioklaas. Kwarts is voor ongeveer 50% dominant en is meestal grijs. Graniet is afgeleid van het Latijns – granus- dat weer korrel betekent. De textuur van een steen wordt bepaald door de grootte en vorm van de kristallen.  De granieten zwerfstenen in Drenthe zijn afkomstig uit Scandinavië. Als men zich wil uitleven met steen en beitel, neem dan graniet, er kan niet gauw iets mis gaan. Voor meer informatie over stollingsgesteente:

www.naturalisextra.nl   – gesteenten

 

 

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.