© 2012 Ann

Dianthus – potanjer

Dianthus is een samenvoeging van de Griekse woorden ‘dios’ (god) en ‘anthos’ (bloem) en staat dus voor ‘godsbloem’.

De anjer kent een lange historie. De Romeinen maakten er in hun tijd al hoofdkransen van. En ze gebruikten de bloem ook voor reukwater. De kust van het Middellandse zeegebied is het oorspronkelijke herkomstgebied van de anjer. De bloem stond toen al symbool voor hartstocht en verlangen.

Renaissanceschilders uit de 15e en 16e eeuw kozen de bloem als ze verlovingsscènes schilderden. Ook op religieuze schilderijen treft men de bloem regelmatig aan, zowel als symbool van de heilige Maria als het lijden van Christus.

Circa 15 centimeter hoog wordt deze compacte tuinanjer. is makkelijk te scheuren en heeft geen last van vorst, bij warm weer water geven, grond vochtig houden. 

De uitgebloeide bloemen met steel en al verwijderen

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.