© 2012 Ann

Slakkendoder – Sciomyzidae

De slakkendoders – Sciomyzidae.

Een natuurlijke bestrijding van slakken  De slakkendoders komen uit een familie uit de orde van de tweevleugeligen-  Diptera,-  onderorde  vliegen (Brachycera). Wereldwijd omvat deze familie zo’n 60  genera en 600 soorten, waarvan er 58 in Nederland voorkomen.

Vliegen uit deze familie worden veelal aangetroffen in  moeras en ander nat gebied en mijn tuintje!, waar hun larven jagen of parasiteren op slakken. Verder is weinig bekend over de biologie van deze dieren.

De Slakkendoder is een insect dat zijn eieren op of in de buurt van slakken legt. De maden die hieruit komen eten vervolgens de slak op. In de landbouw worden deze beestjes wel eens gebruikt ter bestrijding van slakken

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.