Over mij

Welkom op mijn site, ik ben Ann Meloen-Weilers.

Op de site staan  beelden en schilderijen die ik in de loop der tijden gemaakt en weggegeven heb en als herinnering  op mijn site gezet zijn .Sommige ontvangers van de schilderijen en beelden ben ik in de loop der tijden uit het oog verloren, door verhuizing, scheiding enz. en ben ik genoodzaakt de afbeeldingen te gebruiken, die helaas niet digitaal gemaakt zijn.

Door tijdgebrek en omstandigheden van de afgelopen vier jaren kwam ik niet meer toe aan beeldhouwen en schilderen.

De afgelopen jaren heb ik geprobeerd om elke dag via de camera het reilen en zeilen, in de tuin vast te leggen en vooral dmv. macro opnames van beestjes en bloemetjes om het ,, onzichtbare leven” en dan alleen in mijn tuin of vijf meter daarbuiten, vast te leggen en interessanter te maken.

Al jaren vermeerder en stek ik planten en struiken, zonder enige voorkennis, maar wel vanuit ervaring. Bij elke foto van bloem, boom en insect probeer ik meer informatie te krijgen via Google, veel informatie over een onderwerp vergelijk ik weer met andere sites om een beetje objectief over te kunnen komen en zo te hopen, dat ik geen onzin vergaar over een onderwerp. Mijn foto’s zijn niet professioneel, ik werk niet met lenzen, diafragma’s enz., dat lukt ook niet bij het zien van een insect wegens tijdgebrek. Een foto bewerken kost minder tijd dan beeldhouwen of schilderen. Hoewel ik het schilderen erg mis.

Ik heb geen doelgroep die ik wil bereiken met de site,  het is meer een naslagwerk voor mijzelf, er staan zoveel struiken, enkele bomen en bloemen in mijn tuintje, eigenlijk ben ik het overzicht erover in de loop der jaren een beetje kwijt geraakt. Het blijkt maar weer hoe weinig ik eigenlijk weet over hetgeen zich allemaal afspeelt rond, in en om het huis.

Ik ben bijna het jaar wel rond na vier jaar, wat betreft de jaargetijden in de tuin en nog steeds kom ik nieuwe onderwerpen tegen.

Sinds een jaar een nieuwe uitdaging – De Moestuin .

moestuin

moestuin

Bij een moestuin vereniging heb ik een stukje grond gehuurd en probeer via de ,,oude rotten” uit het vak, kennis te vergaren, die alleen maar via mond op mond gaat. Geen kunstmest, wel biologisch en zoveel mogelijk hergebruik van grondstoffen.

Ook dit proces gaat met vallen en opstaan. 🙂

Groetjes Ann